Kunstgras kopen

Wilt u goedkoop kunstgras kopen in Genemuiden? Kunstgras Outlet combineert hoogwaardige kwaliteit in combinatie met de scherpste prijzen en mooie kortingen. U vindt bij ons een keur aan verschillende soorten kunstgras, zodat er voor ieder wat wils is. En wees gerust: er zit geen addertje onder het gras. Ons kunstgras is écht zo voordelig!

Steeds meer Nederlanders zijn van plan om kunstgras te kopen. Niet zo vreemd, want dit alternatief voor het echte werk kent tal van voordelen. Het blijft het hele jaar door groen. Het vergt weinig onderhoud. Zo zijn er nog wel meer voordelen te noemen. Voor kwalitatief goed én goedkoop kunstgras moet u bij Kunstgras-outlet.nl zijn. Vraag direct een offerte aan of bezoek onze locatie in Genemuiden!

 1. 60%
  Top kunstgras
  kunstgras infinity
  Kunstgras Infinity
  Infinty kunstgras is uniek in Nederland, de combinatie van d...
  Aanbiedingsprijs € 23,95 was € 38,95
  per m²
 2. 60%
  Top kunstgras
  Kunstgras uit Genemuiden
  Kunstgras Emerald
  Het kunstgras Emerald is gemaakt van Diamond-shape garen. Hi...
  Aanbiedingsprijs € 21,95 was € 34,95
  per m²
 3. 50%
  Top kunstgras
  kunstgras kopen
  Kunstgras Mallorca
  Kunstgras Mallorca is gemaakt van erg zachte garen. Ondanks ...
  Aanbiedingsprijs € 22,95 was € 34,50
  per m²
 4. 50%
  Top kunstgras
  Kunstgras Joy
  Kunstgras Joy
  Kunstgras Joy is het meest realistische kunstgras. Doordat d...
  Aanbiedingsprijs € 24,95 was € 37,50
  per m²
 5. 60%
  Special
  Kunstgras Natura
  Kunstgras Natura
  Kunstgras Natura is gemaakt van erg zachte garen. Ondanks da...
  Aanbiedingsprijs € 23,95 was € 37,95
  per m²
 6. 60%
  Special
  Kunstgras Monaco
  Kunstgras Monaco
  Het kunstgras Monaco is 1 van onze 4 specials, dit omdat de ...
  Aanbiedingsprijs € 21,95 was € 34,95
  per m²
 7. 40%
  Kunstgras Greenlife kopen
  Kunstgras Greenlife
  Kunstgras Greenlife is gemaakt van een C-shape garen. C-shap...
  Aanbiedingsprijs € 21,95 was € 29,95
  per m²
 8. 40%
  Kunstgras Provence kopen
  Kunstgras Provence
  Het kunstgras Provence is een zeer zacht product en dat met ...
  Aanbiedingsprijs € 24,95 was € 34,95
  per m²
 9. 40%
  Kunstgras Nevada
  Kunstgras Nevada
  Het kunstgras Nevada is gemaakt van diamond-shape garen. Dia...
  Aanbiedingsprijs € 22,95 was € 31,95
  per m²
 10. 60%
  Special
  Kunstgras Royal
  Kunstgras Royal
  Kunstgras Royal is met stip al jaren ons best verkochte prod...
  Aanbiedingsprijs € 17,95 was € 28,50
  per m²
 11. 50%
  Kunstgras Prestige
  Kunstgras Prestige
  Kunstgras Prestige heeft een unieke kleur groen die het best...
  Aanbiedingsprijs € 21,95 was € 32,95
  per m²
 12. 40%
  Kunstgras Samba
  Kunstgras Samba
  Het Samba kunstgras heeft het uiterlijk van echt Nederlands ...
  Aanbiedingsprijs € 16,95 was € 23,95
  per m²
 13. 60%
  Special
  Kunstgras Grace
  Kunstgras Grace
  Kunstgras Grace is onze nieuwe special. De Grace kan prima o...
  Aanbiedingsprijs € 14,95 was € 23,95
  per m²
 14. 50%
  Kunstgras Sun
  Kunstgras Sun
  Kunstgras Sun is een fris groene kwaliteit. Deze mooie friss...
  Aanbiedingsprijs € 19,95 was € 29,95
  per m²
 15. 50%
  Kunstgras Vegas
  Kunstgras Vegas
  De Vegas heeft een frisse groene kleur gecombineerd met een ...
  Aanbiedingsprijs € 17,95 was € 26,95
  per m²
 16. 40%
  Kunstgras Chouffe
  Kunstgras Chouffe
  Kunstgras Chouffe heeft een mosgroene en een beige onderdraa...
  Aanbiedingsprijs € 16,95 was € 23,95
  per m²
 17. 40%
  Budget
  Kunstgras Chique
  Kunstgras Chique
  Het kunstgras Chique ziet er realistisch uit door de vier ve...
  Aanbiedingsprijs € 14,95 was € 20,95
  per m²
 18. 40%
  Best deal
  Kunstgras Blaze
  Kunstgras Blaze
  Kunstgras Blaze is veelzijdig, de Blaze kan prima op het bal...
  Aanbiedingsprijs € 12,95 was € 17,95
  per m²
 19. 60%
  Budget
  Kunstgras
  Kunstgras Bahama
  Het goedkope kunstgras Bahama heeft een frisgroene uitstrali...
  Aanbiedingsprijs € 9,95 was € 15,95
  per m²
 20. 60%
  Budget
  Kunstgras ascott
  Kunstgras Ascott
  Goedkoop kunstgras Ascott heeft een zeer fijn garen die voor...
  Aanbiedingsprijs € 8,95 was € 14,49
  per m²

Wat is kunstgras?

Overal in Nederland ziet u de trend opkomen. Het kopen van kunstgras wordt steeds populairder. Maar wat is het eigenlijk? Kunstgras is - zoals u misschien wel had verwacht - een synthetische variant van natuurgras. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het materiaal voor vele doeleinden geschikt. Hierdoor zijn er ontzettend veel verschillende uitvoeringen te vinden. De verwachting is dat de trend - het kopen van kunstgras - de komende jaren zal blijven doorzetten.

De geschiedenis

De oorsprong van kunstgras bevindt zich in de jaren ‘60. Sport nam - net zoals nu - een belangrijke plaats in binnen de Amerikaanse maatschappij. Veel van deze sporters maakten gebruik van natuurgrasvelden. Het was echter onmogelijk om dit gras het gehele jaar door in goede conditie te houden. Hierdoor kon er vaak niet worden gespeeld. Onder de sportclubs ontstond er dan ook de behoefte om ‘kunstgras’ te kopen. Deze werd door de Universiteit van North Carolina vervuld, nadat zij dit alternatief voor honkbal hadden ontwikkeld.

Sinds de eeuwwisseling kopen steeds meer Nederlanders kunstgras. Het materiaal - dat eerst alleen voor sportvelden bestemd was - is de afgelopen jaren namelijk aangepast aan de eisen van tuinbezitters. Zo is kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Voeg daar de voordelen van het materiaal aan toe en een gedegen concurrent is geboren. Binnen de branche verwacht men dan ook dat het kopen van kunstgras zijn of haar hoogtepunt nog niet heeft bereikt.

De voordelen van (goedkoop) kunstgras kopen

In Nederland kopen steeds meer huiseigenaren kunstgras. Dat heeft natuurlijk een reden. Het materiaal kent namelijk tal van voordelen. Twijfelt u nog tussen bestrating, natuurgras en kunstgras? Dan wilt u ongetwijfeld weten welke voordelen de laatstgenoemde optie u biedt. U leest er hieronder meer over.

1. Niet van echt te onderscheiden

In de voorgaande paragrafen hebben we het al een paar keer aangestipt. Veel mensen kopen kunstgras omdat het niet tot nauwelijks van natuurlijk gras te onderscheiden is. Dit komt in de eerste plaats door de kleur. Daarnaast wordt er ook erg gelet op detail. Zo kunt u veelal de ‘groeirichting’ van uw kunstgras bepalen. Het lijkt dan net alsof uw gazon naar de zon toe groeit. Toch is geen enkele variant hetzelfde. Op deze manier kunt u te allen tijde kunstgras kopen die écht bij u en uw tuininrichting past.

2. Altijd groen

In de winter en herfst is het maar een dooie boel in Nederland. De planten in onze tuin verliezen immers hun kleur of sterven zelfs helemaal af. Dit geldt ook voor natuurgras. Uw tuin ziet er dan ook troosteloos uit. Daarnaast loopt uw gazon - ook buiten deze seizoenen - het risico op kale plekken, molshopen en onkruid. Wilt u het hele jaar rond van een mooie, groene tuin genieten? Dan is het kopen van kunstgras de perfecte keuze. Bij een prima kwaliteit wordt de kleur namelijk niet aangetast door weer en/of activiteit.

3. Minder onderhoud

Een belangrijk voordeel van kunstgras is het onderhoud. Deze is namelijk minimaal. Zo kopen senioren massaal kunstgras, zodat zij - ondanks het feit dat ze maar moeilijk kunnen tuinieren - wel van hun gazon kunnen genieten. Jongere generaties hebben daarentegen te kampen met tijdgebrek. Ook voor deze groep is het kopen van kunstgras dus een perfecte oplossing. Dit alternatief bespaart u namelijk ontzettend veel tijd. Zo is het niet nodig om:

 • Onkruid te verwijderen; 
 • Uw gazon te bemesten; 
 • Uw gazon te besproeien; 
 • Uw gazon te maaien.

4. Besparing op lange termijn

Het kopen van kunstgras is een kostbare investering. Dat zullen wij - als aanbieder - niet ontkennen. Gelukkig weten wij uit ervaring dat het er ook één is, die zich in verloop van tijd zal terugbetalen. Hoe, vraagt u zich misschien af? Het is redelijk simpel. Per jaar besproeien wij in Nederland de tuin met gemiddeld 1.300 liter water. Dat is redelijk veel. Daar komen de kosten voor bemesting en bestrijding weer bovenop. Met de keuze voor kunstgras hoeft u niets van dit alles nog te gebruiken. Zo bespaart u jaarlijks veel geld.

Goedkoop kunstgras kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u van plan bent om goedkoop kunstgras te kopen, zijn enkele zaken van belang om rekening mee te houden. Allereerst dient u een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod. Goedkoop kunstgras is namelijk verkrijgbaar in vele verschillende soorten. Bedenk op welke manier het kunstgras gebruikt gaat worden. Spelen uw kinderen of uw hond continu in de tuin? Kies dan voor een extra sterke kwaliteit kunstgras. Dient uw tuin voornamelijk voor de sier? Dan kunt u het wellicht af met een nóg voordeligere mat.

Verder kunt u goedkoop kunstgras bestellen in verschillende lengtes. U kunt zich voorstellen dat langer gras makkelijker buigt en daardoor zachter aanvoelt. Daarentegen is het ook iets duurder. Bovendien heeft u ook nog de keuze uit diverse kleuren, wanneer u goedkoop kunstgras wilt kopen. Het ene soort kunstgras is felgroen, terwijl het andere bijvoorbeeld ook donkerdere accenten bevat. Dit maakt dat het lijkt alsof het gras net gemaaid is, waardoor het vaak nog realistischer oogt.

Verschillende soorten goedkoop kunstgras

Kunstgras wordt voor tal van doeleinden gebruikt. Voor de sport. Voor het gazon. Voor speelvelden. Er worden - door de gebruikers - dan ook veel eisen aan het product gesteld. Om iedereen hierin te voorzien zijn er verschillende varianten ontwikkeld. Het is belangrijk om hier - bij het kopen van goedkoop kunstgras - rekening mee te houden. U heeft de keuze uit:

 • Siergazon; 
 • Speelgazon; 
 • Kunstgras voor dieren; 
 • Kunstgras voor sport.

Siergazon

Nederlandse huishoudens kopen relatief vaak kunstgras voor het gazon. Dit wordt in de volksmond ook wel een siergazon genoemd. Deze variant kenmerkt zich door zijn vrij hoge dichtheid aan vezels. Dit betekent dat de sprieten dicht bij elkaar staan. Ideaal voor de tuin, want op deze manier ziet uw kunstgras er mooi vol uit. Een bijkomend voordeel is dat deze variant maar weinig onderhoud nodig heeft. Het kopen van kunstgras is hiermee wel heel verleidelijk!

Speelgazon

De meeste mensen houden niet van stilzitten. Ze willen bewegen, spelen, sporten. Voor deze groep is er een speciale variant kunstgras op de markt gebracht. Dit wordt speelgazon genoemd. In tegenstelling tot het siergazon kan dit zonder zorgen betreden worden. Het zal namelijk niet snel plat komen te liggen. Hiervoor zijn de vezels namelijk te sterk. Het is dan ook niet vreemd dat veel ouders het kopen van dit kunstgras overwegen.

Kunstgras voor dieren

Het kopen van kunstgras moet natuurlijk ook in het voordeel zijn van uw huisdier. Feit is echter dat zij de neiging hebben om overal aan te likken, kauwen en snuffelen. Dit mag geen gevaar voor hun gezondheid opleveren. De vezels moeten dan ook 100% veilig zijn. Dit kunt u controleren door te letten op de Europese normen. Voldoet het product aan de EN 71-3 NEN-norm, dan kunt u deze variant van kunstgras gerust kopen.

Heeft u huisdieren en overweegt u kunstgras te kopen? Dan is ook de reiniging ervan een erg belangrijk punt. Uw gazon mag immers geen urine vasthouden. Een goede drainage is dus van levensbelang. Daarnaast kunt u biologisch afbreekbare middelen voor de reiniging van uw kunstgras kopen. Hiermee gaat u makkelijk en snel de geur van urine tegen.

Kunstgras voor sport

Iemand die op een professioneel niveau sport uitoefent, stelt hoge eisen aan zijn of haar ondergrond. Dit kan namelijk het verschil betekenen tussen succes en een mislukking. De meeste sportclubs kopen daarom kunstgras dat specifiek voor hun sport ontwikkeld is. Zo heeft FIFA een kwaliteitslabel in het leven geroepen om slidings mogelijk te maken. In het geval van hockey speelt men echter op zogenoemde watervelden. Er blijft dan een klein laagje water op het te kopen kunstgras staan. Tevens is het veld blauw van kleur.

Kunstgras onderhouden

In de voorgaande alinea’s kwam het reinigen van (goedkoop) kunstgras al enkele keren aan bod. Hoeveel werk is uw toekomstige gazon eigenlijk? En hoe moet u dit precies aanpakken? Voordat u kunstgras gaat kopen, wilt deze vragen natuurlijk wel beantwoord zien. Dat vinden wij - bij Kunstgras-outlet.nl - niet meer dan logisch. Daarom vertellen wij u in deze paragraaf meer over het onderhoud van kunstgras.

Onderhoudsvriendelijk

Het kopen van kunstgras is ontzettend populair, omdat het onderhoudsvriendelijk is. Veel mensen verwarren dit echter met onderhoudsvrij. Ook goedkoop kunstgras heeft de nodige aandacht nodig. In vergelijking met natuurgras en bestrating valt de tijd en energie die u hierin steekt echter mee. Bent u van plan om kunstgras te kopen? Houd dan rekening met de volgende werkzaamheden: Borstelen; Blad verwijderen; Mosvorming bestrijden; Instrooizand aanvullen; Reinigen.

Borstelen

Het kopen van kunstgras is - zoals u hierboven al heeft kunnen lezen - niet zonder het nodige onderhoud. In het geval dat uw gazon regelmatig betreden wordt, zult u zien dat de grassprieten mettertijd plat gaan liggen. Dit is heel makkelijk op te lossen met een veger of hark. Beweeg deze tegen de richting in en uw tuin ziet er weer als nieuw uit. Bij een groter veld van kunstgras kunt u ook een veeg- of borstelmachine kopen of huren.

Blad verwijderen

De natuur maakt helaas geen onderscheid. Ook in het geval dat u kunstgras zou gaan kopen, zult u af en toe uw tuin van bladeren moeten ontdoen. Sterker nog: doordat u een synthetisch grasveld heeft laten plaatsen, zullen de bladeren nog langer blijven liggen. Deze worden immers niet door de grond verteerd. Het is daarom belangrijk dat u die bladeren zelf verwijdert. Deze plantenresten zijn namelijk een ideale broedplaats voor onkruid en gras. Wijs daarom - bij het kopen van kunstgras - uw bladblazer of zuiger zeker niet de deur!

Mosvorming bestrijden

Wellicht kunt u het zich niet voorstellen, maar ook op een synthetisch gazon kan na een tijdje mos ontstaan. Gelukkig is de bestrijding van deze soort plant vrij simpel. Hiervoor kunt u namelijk - ook in het geval van kunstgras - verschillende middelen kopen. Uw gazon ziet er dan in een mum van tijd weer als nieuw uit.

Instrooizand aanvullen

Het klimaat in Nederland is ontzettend veranderlijk. Op het ene moment regent het pijpestelen, op het andere worden de zwembadjes massaal in de achtertuin geplaatst. Dit heeft natuurlijk invloed op uw gazon. Na verloop van tijd kan het instrooizand verloren gaan. Hiermee verliest het zijn functie, namelijk: het verzwaren van uw grasmat. Het is dan ook belangrijk dat u het zand zo nu en dan aanvult. Bij het kopen van kunstgras moet u dus rekening houden met de aanschaf van extra instrooizand.

Reinigen

Helaas, ook uw synthetische gazon blijft niet vrij van viezigheid. Ontlasting, aanslag, etensresten: ze komen in de beste tuinen voor. Gelukkig kunt u het meeste vuil prima aan het oog onttrekken door deze weg te halen of te spoelen met water. Is er echter sprake van een hardnekkig probleem? Dan kunt u hier speciale reinigingsmiddelen voor gebruiken. Let bij het kopen ervan wel op het feit dat er bij kunstgras geen chloor of bleekmiddel mag worden gebruikt. Hierdoor kan uw gazon zijn kleur en glans verliezen.

Kunstgras (laten) leggen

Het kopen van goedkoop kunstgras gaat gepaard met een aantal belangrijke overwegingen. Een daarvan is de vraag of u het gazon zelf gaat leggen of dit laat doen. In deze paragraaf leest u kort over de mogelijkheden.

Kunstgras zelf aanleggen

Een groot aantal mensen besluit - bij het kopen van goedkoop kunstgras - het gazon zelf aan te leggen. Dit is gelukkig prima te doen. Hiervoor hoeft u enkel het volgende stappenplan te volgen:

1. Kies een ondergrond;
2. Ondergrond verdichten, inwateren en egaliseren;
3. Kunstgras uitrollen;
4. Naden lijmen;
5. Het geheel op maat maken;
6. Het kunstgras vastslaan met haken;
7. Instrooizand invegen en het kunstgras borstelen.

Materialen en gereedschappen
Het leggen van kunstgras doet u natuurlijk niet met de hand. Daarvoor heeft u een aantal hulpmiddelen nodig. Hiermee maakt u uw onderneming een stuk eenvoudiger. Schaf bij het kopen van goedkoop kunstgras de volgende accessoires aan:

 • Plank of waterpas; 
 • Stanleymes; 
 • Lijmband; 
 • Bezem; 
 • Haken; 
 • Strooizand; 
 • Valdemping; 
 • Stabilisatiedoek.


Voor een nog beter resultaat kunt u daarnaast ook een trilplaat aanschaffen of huren.

Kunstgras laten leggen

Kunstgras heeft als groot voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Veel klanten laten daarnaast ook het aanleggen ervan uitbesteden. Helaas kan Kunstgras-outlet.nl dit niet voor u oppakken. Schakel in plaats daarvan een hovenier in. Zo geniet u gegarandeerd van het beste vakwerk.

Het laten leggen van (goedkoop) kunstgras kent tal van voordelen. Allereerst geniet u - zoals in de vorige alinea al kort genoemd werd - van kwaliteit. Een hovenier levert altijd professioneel werk. Voldoet deze niet aan de gestelde maatstaven? Dan kunt u altijd terugvallen op de garantie. Daarnaast hoeft u zelf niet speciaal materialen en gereedschappen voor de aanleg van uw kunstgras te kopen. Tenslotte bespaart u zichzelf fysiek zwaar werk en kostbare tijd.

Een mooie tuin met Kunstgras-outlet.nl

Kunstgras van kwaliteit komt uit Genemuiden. Dat is onder de kenners een bekend gegeven. Uit alle hoeken van de wereld komen klanten daarom naar de prachtige plaats afgedaald. Dit allemaal om ons  kunstgras te kopen. Bestelt u bij Kunstgras-outlet.nl? Dan geniet u altijd van het beste kaliber. Extra goedkoop kunstgras kopen? Boet niet in op kwaliteit en schaf ons budget kunstgras aan!

Vandaag nog goedkoop kunstgras kopen?

Overweegt u binnenkort goedkoop kunstgras te kopen? Dan wilt u dat natuurlijk bij een goede en betrouwbare partij doen. Kunstgras-outlet.nl is er zo één! Vraag daarom vandaag nog een offerte bij ons op. Heeft u een vraag over één van onze producten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan door te bellen naar 038 385 47 20 of door te mailen. Wij verwelkomen u graag aan de Sisalstraat 75 te Genemuiden. Kwalitatief goed én goedkoop kunstgras kopen was nog nooit zo makkelijk.