Goedkoop kunstgras kopen

Wilt u goedkoop kunstgras kopen in Genemuiden? Kunstgras Outlet combineert hoogwaardige kwaliteit in combinatie met de scherpste prijzen en mooie kortingen. U vindt bij ons een keur aan verschillende soorten kunstgras, zodat er voor ieder wat wils is. Ons goedkope kunstgras is al verkrijgbaar vanaf €8,95 per vierkante meter, terwijl u voor het meest realistische kunstgras bij Kunstgras Outlet slechts €24,95 betaalt. En wees gerust: er zit geen addertje onder het gras. Ons kunstgras is écht zo voordelig!

Bekijk al ons kunstgras

Wat is kunstgras eigenlijk?

Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld is goedkoop kunstgras aan een ware opmars bezig. Dat is allemaal mooi en aardig, maar wat is het eigenlijk? Kunstgras is een synthetisch alternatief voor echt gras. Het materiaal is zo goed doorontwikkeld dat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Van professionele sportvelden tot siertuinen: het is allemaal mogelijk. Een veelzijdig product dus! Mede door de populariteit en het ruime aanbod kunt u kunstgras vandaag de dag vrij goedkoop kopen.

De oorsprong

De ontdekking van goedkoop kunstgras vond plaats in de Verenigde Staten. Onder de honkbalclubs was er een grote vraag naar alternatieven voor natuurgras. Deze planten zijn immers afhankelijk van de jaargetijden. Hierdoor waren de speelvelden grote delen van het jaar onbruikbaar. Gelukkig slaagde de Universiteit van North Carolina er in de jaren ‘60 in om een gedegen alternatief te ontwikkelen. Honkbalclubs konden nu relatief goedkoop kunstgras kopen. Andere sporten, zoals: voetbal, hockey en tennis volgden snel.

Sinds in de jaren ‘60 het eerste synthetische grasveld werd aangelegd, lag de focus voornamelijk op het aanpakken van sportvelden. Rond de eeuwwisseling kwam hier echter verandering in. Producenten ontwikkelden het product door en kwamen steeds meer aan de eisen van woningeigenaren tegemoet. De vezels begonnen meer en meer op op echt gras te lijken, waardoor goedkoop kunstgras steeds aantrekkelijker werd. Het materiaal is ook vandaag de dag ontzettend populair en heeft zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt.

Waarom goedkoop kunstgras kopen?

Er zijn talloze redenen om goedkoop kunstgras te kopen van Kunstgras Outlet. Voor de meesten zal het onderhoudsvriendelijke karakter van het artificiële gras de voornaamste beweegreden zijn. Grasmaaien wordt verleden tijd en het gras blijft bovendien jaren mooi. Het Hollandse weer heeft geen effect op het hedendaagse kunstgras, dat veelal niet meer van echt te onderscheiden is. Bovendien is kunstgras ideaal wanneer u kinderen heeft die graag in de tuin spelen. U hoeft u niet langer zorgen te maken om die nieuwe witte broek van uw kleintje!

Goedkoop kunstgras kopen

1. Prachtige details

In de bovenstaande alinea stellen wij al dat goedkoop kunstgras maar moeilijk van natuurgras te onderscheiden is. Dit komt doordat de ontwikkelaars veel aandacht aan de details hebben besteed. Zo is er goed naar de kleurstelling gekeken. Het mooiste detail is echter de groeirichting. De vezels - in de vorm van grassprieten - staan niet recht overeind, maar worden lichtjes gebogen. Zo lijkt het net alsof uw gazon naar een lichtbron toegroeit. Het kopen van goedkoop kunstgras is hiermee een waardig alternatief voor natuurgras.

2. Altijd groen

Natuurgras is niet onverwoestbaar. Weer, wind en intensief gebruik eisen hun tol. Het grasveld krijgt een gelige gloed of sterft compleet af. Zo kan het zomaar voorkomen dat uw prachtige tuin plotseling meerdere kale plekken laat zien. Door goedkoop kunstgras te laten leggen is dit probleem voorgoed verleden tijd. Deze synthetische variant is namelijk prima bestand tegen weersinvloeden en activiteiten. Het kopen van goedkoop kunstgras is op deze manier een weloverwogen keuze.

3. Minder onderhoud

In het begin van deze paragraaf gaven we al aan dat de meeste mensen goedkoop kunstgras kopen, omdat deze als onderhoudsvriendelijk wordt bestempeld. Hiermee bedient dit alternatief meerdere generaties: de ouderen én de drukke, jongere generaties. De aanleg van goedkoop kunstgras bespaart eenieder namelijk ontzettend veel tijd en energie. U hoeft bijvoorbeeld niet langer:

  • uw grasveld te maaien;
  • uw grasveld te bemesten; 
  • uw grasveld te besproeien; 
  • uw grasveld van onkruid te ontdoen.

4. Financieel aantrekkelijk

De wens om goedkoop kunstgras te kopen voelt u ongetwijfeld in uw portemonnee. Dat spreken wij - ondanks onze bodemprijzen - zeker niet tegen. Toch is het zeer belangrijk om te beseffen dat de aanschaf uiteindelijk geld op zal gaan leveren. Door goedkoop kunstgras in uw tuin te leggen, bespaart u namelijk op drinkwater, bemesting en bestrijdingsmiddelen. Reken maar eens uit hoeveel u dan op jaarbasis bespaart!

Goedkoop kunstgras kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u van plan bent om goedkoop kunstgras te kopen, zijn enkele zaken van belang om rekening mee te houden. Allereerst dient u een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod. Goedkoop kunstgras is namelijk verkrijgbaar in vele verschillende soorten. Bedenk op welke manier het kunstgras gebruikt gaat worden. Spelen uw kinderen of uw hond continu in de tuin? Kies dan voor een extra sterke kwaliteit kunstgras. Dient uw tuin voornamelijk voor de sier? Dan kunt u het wellicht af met een nóg voordeligere mat.

Verder kunt u goedkoop kunstgras bestellen in verschillende lengtes. U kunt zich voorstellen dat langer gras makkelijker buigt en daardoor zachter aanvoelt. Daarentegen is het ook iets duurder. Bovendien heeft u ook nog de keuze uit diverse kleuren, wanneer u goedkoop kunstgras wilt kopen. Het ene soort kunstgras is felgroen, terwijl het andere bijvoorbeeld ook donkerdere accenten bevat. Dit maakt dat het lijkt alsof het gras net gemaaid is, waardoor het vaak nog realistischer oogt.

Verschillende varianten

Goed, u bent van plan om goedkoop kunstgras te kopen. Maar welke variant past nu het beste bij uw wensenpakket? Wat dit pakket precies inhoudt is voor iedere klant weer anders. Om iedereen zoveel mogelijk te voorzien, zijn er vier verschillende soorten ontwikkeld. Ieder met zijn of haar eigen specificaties. Zo is goedkoop kunstgras altijd binnen handbereik.

Siergazon

De meeste Nederlanders kopen goedkoop kunstgras vanwege het esthetische aspect. Hierbij wordt de tuin niet tot nauwelijks betreden. De keuze voor een siergazon is dan snel gemaakt. Varianten die binnen deze categorie vallen, hebben een hoge vezeldichtheid. Dit betekent dat de synthetische grassprieten dicht bij elkaar zijn geplaatst. Dat is mooi, want uw grasveld lijkt daardoor een stuk voller. Geen wonder dat deze variant van goedkoop kunstgras het meeste gekozen wordt!

Speelgazon

In veel huishoudens wordt er fanatiek geleefd. De kinderen spelen buiten of uzelf sport graag in de achtertuin. Speciaal voor deze mensen is het speelgazon ontwikkeld. Deze vorm van goedkoop siergras is veelal beter bestand tegen intensief gebruik. Dit komt vooral door het feit dat de vezels - zeker in vergelijking tot die van het siergazon - een stuk steviger zijn. Veel gezinnen met kinderen kiezen dan ook voor deze vorm van goedkoop kunstgras.

Kunstgras voor huisdieren

Huisdieren zijn een kostbaar bezit. In uw keuze om goedkoop kunstgras te kopen, moet u hier natuurlijk ook rekening mee houden. Uw trouwe viervoeter mag geen enkel risico lopen. Ook niet wanneer zij in een onbewaakt moment aan de vezels likken of kauwen. Kies in het geval van huisdieren altijd voor goedkoop kunstgras dat aan de Europese normen voldoet. Denk hier aan EN 71-3 NEN. Ook mag uw synthetisch grasveld geen urine vasthouden.

Kunstgras voor sportvelden

Tenslotte bespreken we de variant waar het ooit allemaal mee begonnen is: goedkoop kunstgras voor sportvelden. Professionele sporters stellen hoge eisen aan de kwaliteit van sportvelden. Terecht, want dit kan het verschil betekenen tussen een felbegeerde sportprijs of een jammerlijke degradatie. De specificaties zijn niet voor elke sport hetzelfde. Zo moet men bij voetbal kunnen sliden, maar is er bij hockey een laagje water gewenst. Een zeer diverse categorie dus!

Budget kunstgras: extra goedkoop kunstgras!

Wilt u écht goedkoop kunstgras kopen? Kiest u dan voor één van onze vier soorten budget kunstgras. De kunstgrastypen Ascott, Bahama, Blaze en Chique zijn extra voordelig geprijsd, terwijl ze voor de meeste toepassingen uitstekend voldoen. Ze zijn weliswaar iets minder zacht dan onze topmodellen, maar zijn qua prijs-kwaliteitverhouding een meer dan goede keuze.

Bekijk ons budget kunstgras

Kunstgras onderhouden

Goedkoop kunstgras kopen betekent dat u kiest voor een onderhoudsarme tuin. Het wil echter niet zeggen dat u er helemaal geen omkijken meer naar hoeft te hebben, wanneer het eenmaal gelegd is. Wanneer u het kunstgras regelmatig met een harde bezem borstelt, zorgt u ervoor dat het kunstgras mooi overeind blijft staan. Bovendien verwijdert u eventuele bladeren, takjes en zaden, die anders onkruid zouden kunnen veroorzaken. Om dit laatste te voorkomen doet u er overigens verstandig aan om onder het kunstgras worteldoek te leggen.

Onderhoudsarm betekent dus niet dat goedkoop kunstgras onderhoudsvrij is. U doet er daarom goed aan om af en toe de volgende werkzaamheden uit te voeren:

Borstelen

Waarschijnlijk ontkomt u er niet aan. Zo af en toe lopen u of andere personen over uw prachtige gazon heen. Na verloop van tijd zullen de grassprieten hierdoor plat gaan liggen. Dit lost u gelukkig vrij makkelijk op door met een veger of hark tegen de richting in te vegen. Deze handeling wordt ook wel borstelen genoemd. Bent u echter van plan om voor een groot oppervlak goedkoop kunstgras aan te schaffen? Dan raden wij de huur van een borstelmachine aan.

Bladeren verwijderen

Goedkoop kunstgras plaatst u in veel gevallen natuurlijk gewoon buiten. Hierdoor kan de natuur rustig zijn gang gaan. Door weer, wind en jaargetijden vallen er wel eens bladeren in uw mooie tuin. Deze mag u niet te lang laten liggen. Ze vormen namelijk een prima bodem voor ongewenste zaken, zoals: onkruid en gras. Om te voorkomen dat deze plantensoorten uw grasveld gaan overwoekeren, doet u er goed aan om er af en toe met een bladblazer overheen te gaan.

Mosvorming tegengaan

Naast gras en onkruid moet u zich ook wapenen tegen mos. Deze kleine plantensoort nestelt zich namelijk graag in (goedkoop) kunstgras. Gelukkig kunt u de strijd vrij makkelijk aangaan én winnen. Er zijn namelijk veel bestrijdingsmiddelen op de markt, waarmee u de groei van deze plant een halt kunt roepen. Ook fijn om te weten: goedkoop kunstgras loopt hier vrijwel geen schade bij op.

Instrooizand bijvullen

De natuur is continu in beweging. Daar is in principe niets mis mee, maar bij vrijwel iedere regenbui verliest uw gazon een beetje van zijn stevigheid. Dit komt doordat het instrooizand - welke u heeft gebruikt bij het leggen van goedkoop kunstgras - langzaam wegstroomt. Om de kwaliteit te waarborgen, is het verstandig om uw tuin zo nu en dan met nieuw strooizand aan te vullen.

Reinigen

Alles wordt een keer vies. Dit geldt ook voor goedkoop kunstgras. Dieren doen er hun behoefte en planten raken er hun zaden in kwijt. Hierdoor kan uw tuin snel verontreinigd raken. Gelukkig kunt u het vuil zelf met de hand verwijderen of met water wegspoelen. Zijn de vlekken hardnekkig van aard? Maak dan gerust gebruik van de gebruikelijke middelen. Let hierbij wel op dat deze geen chloor of bleek bevatten.

Kunstgras leggen

Heeft u een keuze gemaakt en besloten goedkoop kunstgras te kopen bij Kunstgras Outlet? Dan kunt u het in de regel uitstekend zelf leggen. Speciaal hiervoor hebben wij een handig stappenplan opgesteld. Op deze manier kunt u gauw genieten van uw nieuwe grasveld.

Bestel hier accessoires voor het leggen van kunstgras

Ook goedkoop kunstgras kopen?

Weet u welk kunstgras het best bij uw wensen aansluit? Laat er dan geen gras over groeien en kom gauw eens bij ons langs! Voortaan is het gras bij de buren niet langer groener. Advies nodig bij het kiezen van het meest geschikte kunstgras? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom. U mag uw vraag natuurlijk ook telefonisch of per mail aan ons stellen. Onze contactgegevens vindt u, evenals de openingstijden, onderaan deze pagina. We hopen u graag binnenkort eens te begroeten. Immers: goedkoop kunstgras kopen doet u bij Kunstgras Outlet in Genemuiden!