FAQ

Vragen die wij vaak horen...

Wat kost kunstgras?
Er is kunstgras voor veel verschillende prijzen. Wij hebben budget kunstgras vanaf €8,95 per m2, maar we hebben ook luxere varianten die wat duurder geprijsd zijn. Het verschil in prijs komt voornamelijk door het verschil in materialen, de hoeveelheid vezels en de hoeveelheid arbeid die het kost om het kunstgras te produceren.

Ziet kunstgras er echt uit?
Door alle nieuwe technieken die er tegenwoordig gebruikt worden bij het maken van kunstgras lijkt kunstgras net “echt” gras. Zelfs de goedkopere soorten kunstgras lijken al veel op het echte gras. De duurdere en luxere soort kunstgras zijn bijna niet te onderscheiden van het echte gras.

In welke breedte is kunstgras beschikbaar?
Wij verkopen kunstgras op rollen van 2 en 4 meter breed.

Kan ik ook het kunstgras online bestellen bij jullie?
Helaas kan er niet bij ons online besteld worden. Wij verkopen ons kunstgras aan de Sisalstraat 75 in Genemuiden.

Kan ik het kunstgras zien voordat ik naar de showroom kom?
Omdat wij ons kunstgras zo voordelig mogelijk proberen te verkopen sturen wij geen stalen op van ons kunstgras. Als u ons kunstgras zou willen zien bent u welkom bij ons aan de Sisalstraat 75 in Genemuiden.

Wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras?
Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het gehele jaar het kunstgras er groen uit ziet. Met kunstgras heeft u geen problemen meer met te veel zon of te veel schaduw. Kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Een ander groot voordeel van het kunstgras is dat kunstgras een onderhoudsarm product is. Wat wil zeggen dat er bijna geen onderhoud nodig is voor een mooi groen veld. Met kunstgras hoeft er nooit meer gemaaid, gesproeid, geverticuteerd en bemest te worden. U hoeft alleen maar te zorgen dat het kunstgras schoon en opgeborsteld blijft. Het schoonmaken van kunstgras kan gemakkelijk met een harde borstel, stofzuiger, water of een bladblazer.

Het nadeel van kunstgras is dat de initiële aanschaf van kunstgras duurder is dan gewoon gras. Kunstgras vergt echter minder onderhoud en dus ook minder onderhoudskosten. Op de lange termijn bespaard u dus een hoop geld.

Hoe onderhoud ik kunstgras?
Kunstgras heeft niet veel en gemakkelijk onderhoud nodig. Hier kan je meer lezen over het onderhoud van kunstgras.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Kunstgras aanleggen is niet de moeilijkste klus in de tuin. Om je te helpen hebben we een 10 stappen plan geschreven.

Is kunstgras geschikt voor huisdieren?
Kunstgras is zeker geschikt voor huisdieren. Huisdieren vinden het niet interessant om aan kunstgras te knagen of aan te eten, het is namelijk gemaakt van kunststof. Als uw huisdier zijn behoefte heeft gedaan op het kunstgras is het belangrijk dat het goed schoon gemaakt wordt, verder is ontlasting niet schadelijk voor kunstgras. Ons kunstgras is ook sterk genoeg om het spelen van grote honden te weerstaan. Het is ook zeer zacht waardoor het ook lekker aanvoelt voor de huisdieren.

Wat is een goede ondergrond voor kunstgras?
Veel ondergronden zijn geschikt voor kunstgras. De meest gebruikte ondergrond is een zandbed van 5cm straatzand. Als straatzand gebruikt wordt als ondergrond is het belangrijk dat het goed is aangetrild. Kunstgras kan ook over een harde ondergrond worden gelegd. Het is dan belangrijk dat het water goed weg kan lopen onder het kunstgras, de afwatering kan verbeterd worden door een drainagemat onder het kunstgras te leggen. Ook is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Kunstgras vormt zich namelijk naar de ondergrond.